100g økologisk hvetemel.
150g vann.
50g rivet äpple eller ekologisk honung.
Gjør dette
Kok vann og avkjøl til 40 grader.
Riv eplet.
Bland mel, vann og eple i en 5 ml glass med lokk og rør.
Konsistensen skal være tykk.
Sett lokket på men ikke stram lokket.
La stå varmt, 22-26 grader i 4 dager.
Rør morgen og kveld.
Dag 2 kveld, legg 50g av økologisk mel og 40 g av varmt vann. Konsistensen skal være tykk.
Dag 4 kvelden, hvis det er boblende og litt skjelven i teksturen slik at den er klar. Hvis det ikke er, så helle ut alt bortsett fra 50g og gå til dag 2 i kveld. Hvis den er ferdig slik at den kan lagres i kjøleskapet og matet en gang i uken, (se setter surdeig) eller i fryseren.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar