söndag 3 april 2011

Surdeig for Kongen ..

100g økologisk hvetemel.
150g vann.
50g rivet äpple eller ekologisk honung.

Gjør dette

Kok vann og avkjøl til 40 grader.
Riv eplet.

Bland mel, vann og eple i en 5 ml glass med lokk og rør.
Konsistensen skal være tykk.
Sett lokket på men ikke stram lokket.


La stå varmt, 22-26 grader i 4 dager.
Rør morgen og kveld.

Dag 2 kveld, legg 50g av økologisk mel og 40 g av varmt vann. Konsistensen skal være tykk.

Dag 4 kvelden, hvis det er boblende og litt skjelven i teksturen slik at den er klar. Hvis det ikke er, så helle ut alt bortsett fra 50g og gå til dag 2 i kveld. Hvis den er ferdig slik at den kan lagres i kjøleskapet og matet en gang i uken, (se setter surdeig) eller i fryseren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar